Ingrediente pentru aluat:
- 2 ouă
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 4 mere
- 5 linguri zahăr
- 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm merele pe urmă le dăm prin răzătoare. Le punem la călit, pe foc mic. Adăugăm 5 linguri de zahăr, scorțișoara și amestecăm bine. Luăm vasul de pe foc și lăsăm umplutura la răcit.
2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle cu zahărul. Adăugăm uleiul, făina, praful de copt, laptele și amestecăm foarte bine.
3. Turnăm 2/3 din cantitatea de aluat pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, aprox. 10 minute.
4. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și așezăm umplutura de mere. Pe deasupra, completăm cu aluatul rămas și coacem la temperatura de 180 de minute, aprox. 30-40 minute.
La final, decorăm cu zahăr pudră.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post