Ingrediente:
- 800 g biscuiți
- 100 g miez de nucă
- 200 g zahăr
- 60 g zahăr pudră
- 240 ml apă
- 150 g unt
- 2 lingurițe zahăr
- 120 ml smântână
- 60 g pudră de cacao
- 120 g ciocolată
Mod de preparare:
1. Pentru început, mărunțim biscuiții și îi așezăm într-un bol.
2. Într-o tigaie încinsă, fără ulei, prăjim miezul de nucă. Îl mărunțim și îl adăugăm în bolul cu biscuiți.
3. Pentru compoziția de ciocolată, turnăm zahărul într-un vas. Adăugăm pudra de cacao, zahărul vanilat, apa, untul și amestecăm, pe foc mic, până la omogenizare.
4. Turnăm compoziția de ciocolată în bolul cu miez de nucă și biscuiți. Amestecăm foarte bine.
5. Turnăm compoziția într-o formă de copt prevăzută cu inel. O punem la frigider pentru 10 minute…
6. Pentru ganaș-ul de ciocoaltă, punem smântâna la încălzit. Adăugăm ciocolata și amestecăm bine, până la omogenizare…
7. Turnăm glazura peste blat și decorăm cu bucățele de nucă.
8. Punem tortul la frigider pentru 3-4 ore.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!