Rețetă de nota 10 – Rulouri de casă cu cremă de vanilie – Fragede, cremoase și delicioase

Timp de preparare: 25 minute

Nr. de porții: 25-30

Ingrediente

  • 500 gr aluat foietaj
  • după necesitate cremă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahăr
  • 3 buc gălbenușuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 70 gr amidon
  • după necesitate semințe de la o păstaie de vanilie

Preparare

Gălbenușurile se pun într-un castron, se adaugă zahărul și se mixează. Adăugăm amidonul și plicul de budincă, omogenizăm bine și se adaugă treptat laptele pentru a nu se face cocoloașe.

Compoziția se pune într-o cratiță și se pune la foc potrivit amestecând continuu până se îngroașă și pentru a nu se prinde de fundul cratiței.

Când s-a îngroșat, se mai lasă 1-2 minute pe foc după care se răstoarnă într-un castron curat. Se pune folie de plastic peste crema pentru a nu se forma crustă, se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Foietajul se întinde puțin, se taie fâșii și se rulează pe conuri de patiserie, strângând ușor capetele la început. Se presează puțin capetele pentru a se lipi. Se dau la 200 grade pentru 15-20 minute.

Când rulourile sunt gata se scot din cuptor, se îndepărtează conurile și se lasă să se răcească puțin.

Crema răcită se mixează puțin pentru a deveni mai fină. Se pune crema într-un poș și se umplu rulourile. Se pudrează cu zahăr pudră.

Un desert rapid și bun. Preferatul fiicei mele.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres