Ingrediente necesare:
🍑 400 g piersici din compot (scurse)
🥚 2 gălbenușuri
🍬 50 g zahăr
🌽 40 g amidon de porumb
🍋 Sucul de la 1 lămâie (aprox. 30 ml)
🥛 70 g lapte condensat îndulcit
🧀 70 g ricotta
🥛 200 ml frișcă lichidă (33–36%)
Mod de preparare:
Pasează piersicile până obții un piure fin (împreună cu sucul din compot).,
Adaugă gălbenușurile și amestecă bine. Încorporează zahărul, amidonul și fierbe la foc mic, amestecând constant, până compoziția se îngroașă ușor.
Lasă crema să se răcească complet (acoperă suprafața cu folie alimentară).
Mixează sucul de lămâie cu laptele condensat, după care încorporează și ricotta, apoi adaugă frișca lichidă și mixează.
Mixează cremă după care încorporează în ea compoziția cu frișcă și ricotta.
Toarnă compoziția într-un recipient și nivelează.
Pune la congelator pentru 2 ore, până devine consistentă dar cremoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🍑🍋🍦