Ingrediente necesare:
- 250 g făină
- 50 g zahăr
- 200 ml chefir
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g unt
- 1 linguriță zahăr vanilat
- Un praf de sare
- 10 g praf de copt
- 500 g dovleac
Mod de preparare:
Curățăm dovleacul, îndepărtând coaja și semințele, îl tăiem în cuburi mărișoare.
Punem cuburile de dovleac într-o tigaie și le încălzim până zeama eliberată se evaporă, după care punem zahărul și amestecăm bine. Caramelizăm bucățile de dovleac, apoi lăsăm să se răcească.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, după care ne apucăm de aluat:
Într-un bol mare, cernem făina, sarea și praful de copt.
Separat, amestecăm zahărul vanilat, ouăle și zahărul, cu un mixer, până obținem o spumă albicioasă, apoi punem și chefirul cald și untul topit, dar nu fierbinte, și mixăm până la omogenizare.
Punem în două porții și făina amestecată cu praful de copt, mixând de fiecare dată până la omogenizare.
Dacă compoziția este exagerat de lichidă, mai putem pune un pic de făină, până obținem o consistență medie.
Tapetăm o tavă de tort de 22 cm cu hârtie de copt, ungem pereții cu unt și transferăm compoziția în tavă. Punem și bucățile de dovleac peste și în compoziție, rotim tava de câteva ori și băgăm la cuptor, pentru 40 de minute. Verificăm cu o scobitoare dacă este gata.
După ce scoatem prăjitura din cuptor, o lăsăm să se răcească un pic, după care putem servi.
Poftă bună!
Discussion about this post