Ingrediente necesare:

  • 500 g făină
  • 250 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 40 g pudră de cacao
  • 400 g gem
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Într-un bol mare, punem gemul, uleiul, apa, zahărul și amestecăm foarte bine. Când zahărul se topește de tot, adăugăm scorțișoara, pudra de cacao și amestecăm până la omogenizare.

După aceea, adăugăm făina, bicarbonatul și mai amestecăm o dată, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea, nivelând ușor.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem prăjitura timp de 35-45 de minute, depinde de cuptor.

După ce se răcește un pic, apoi o întoarcem în tavă pe partea cealaltă deoarece partea de jos va fi perfect plană. Decorăm prăjitura cu zahăr pudră, nuci mărunțite sau o îmbrăcăm în glazură de ciocolată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe barbatlacratita.ro