🔸 Pentru compoziția principală:
🍪 100 g biscuiți
🍫 130 g ciocolată neagră
🍬 80 g zahăr
🌿 10 g agar
🍫 50 g cacao
🥛 350 ml lapte
🥛 450 g frișcă lichidă 33%
🔸 Pentru ganache-ul de ciocolată:
🥛 50 ml frișcă 33%
🌿 1,5 g gelatină
🍫 50 g ciocolată neagră
Preparare:
Punem o formă rotundă pe o farfurie și alcătuim marginile cu biscuiți.
Punem zahărul într-o cratiță. Adăugăm agar, pudra de cacao și amestecăm.
Încorporăm laptele treptat, după care încorporăm și frișca lichidă.
Punem pe foc și amestecăm până compoziția dă în clocot și se îngroașă.
Încorporăm ciocolata tocată mărunt.
Turnăm compoziția în tavă și lăsăm să se răcească.
Amestecăm frișca lichidă cu gelatina. Adăugăm ciocolata topită și omogenizăm.
Turnăm glazura peste prăjitură și omogenizăm.
Dăm la rece pentru câteva ore.