O rețetă ușoară, cu un rezultat absolut delicios!
Ingrediente necesare pentru pandișpan (tavă de 26 cm):
- 160 g făină
- 160 g zahăr
- 5 ouă
- Un praf de sare
Pentru cremă:
- 400 ml smântână pentru frișcă, cu 35% grăsime
- 500 g brânză dulce de vaci
- 200 ml apă sau suc sau sirop de fructe din conservă
- 30 g gelatină
- 150 g zahăr pudră, sau după gust
- 300-400 g fructe proaspete sau confiate
- Siropul din conservă
Pentru decor:
- Zahăr pudră, după gust
- 200 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 40 g fulgi de migdale
- 1 lingură miere
- Bucăți de fructe
Mod de preparare:
Începem cu pandișpanul: într-un bol, punem ouăle și un praf de sare și batem cu mixerul 1-2 minute.
Adăugăm treptat zahărul, continuând să batem la viteză mare, până obținem o textură albicioasă, voluminoasă și pufoasă.
Adăugăm apoi, în 3 porții, făina cernuta și o încorporăm cu grijă, folosind o spatulă.
Tapetăm o tavă de tort cu hârtie de copt, turnăm uniform compoziția în tavă și coacem în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade Celsius, timp de 40 de minute, aproximativ. Verificăm cu o scobitoare dacă e gata.
Scoatem din cuptor, transferăm pe un grătar și lăsăm pandișpanul să se răcească, în tavă.
După ce s-a răcit, cu ajutorul unui cuțit subțire, separăm pandișpanul de pereții tăvii și scoatem din tavă.
Lăsăm deoparte timp de 6 ore, după care porționăm în 3 blaturi.
Crema: conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dizolvăm gelatina în apă sau în suc de fructe.
Separat, pasăm brânza și zahărul pudră cu un blender vertical, apoi adăugăm gelatina și amestecăm bine cu blenderul. Dăm crema la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, tăiem în bucățele fructele și batem spumă tare smântâna rece pentru frișcă.
Amestecăm cu mixerul crema de brânză cu frișca, adăugăm apoi și fructele.
Asamblare: așezăm primul blat pe un platou, îl însiropăm cu sucul din conservă. Fixăm un inel detașabil în jurul blatului. Întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă peste blatul însiropat, așezăm al doilea blat, însiropăm și întindem crema rămasă, uniformizăm suprafața tortului.
Punem tortul la frigider timp de 3 ore, după care îndepărtăm inelul cu un cuțit subțire și decorăm:
Batem spumă tare smântâna rece pentru frișcă împreună cu zahărul pudră, apoi întindem spuma uniform peste tort.
Tăiem blatul rămas în 12 triunghiuri, le însiropăm și, cu partea însiropată, le așezăm pe tort.
Turnăm mierea peste feliuțe și presărăm cu fulgi de migdale.
Punem tortul înapoi la frigider încă 20 de minute.
Să îl savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post