Prăjitură pufoasă cu spumă de albușuri și glazură de ciocolată – Se prepară din 300g făină, 4 ouă, 120g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 250 g zahăr tos
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 120 g unt
- 3 linguri pudră de cacao
- 300 ml lapte
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- Un praf de sare
- Glazură de ciocolată din comerț
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu untul și 100 g zahăr tos. Încorporăm laptele și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 20 de minute.
Pe baie de aburi, mixăm spumă tare albușurile împreună cu un praf de sare. Treptat adăugăm și zahărul vanilat și 150g zahăr tos. Întindem spuma peste blat, lăsăm să se răcească și turnăm glazura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!