Un adevărat deliciu – Prăjitură de casă cu nucă de cocos, frișcă și vanilie

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 căni iaurt natural
  • 1 cană fulgi de cocos
  • 1 cană zahăr tos
  • 1 cană griș
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 4 linguri zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • Zahăr tos după gust

Alte ingrediente necesare:

  • 350 ml frișcă lichidă

Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml.

Mod de preparare:

Pentru sirop, fierbem apa. Adăugăm zahărul tos și cel vanilat și amestecăm până se dizolvă. Luăm de pe foc.

Pentru blat, amestecăm toate ingredientele necesare, până la omogenizare. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 21*30 cm.

Transferăm compoziția în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem blatul timp de 20 de minute.

Între timp, pregătim budinca. Amestecăm praful de budincă cu laptele și zahărul. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.

Însiropăm blatul și turnăm budinca fierbinte deasupra. După ce budinca se răcește, întindem frișca bătută deasupra și decoră în continuare după gust.

Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!