Rețetă pas cu pas, cu imagini – Turte de casă rapide și gustoase – Turte făcute la tigaie în 3 moduri diferite – Aveți nevoie de 1 ou, 250g unt, 3-4 pahare de făină, 2 lingurițe sare, 300-350 ml apă
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 250 g unt
- 3-4 pahare făină
- 2 lingurițe sare
- 300-350 ml apă
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și amestecăm. Adăugăm apa, oul și frământăm până obținem un aluat omogen și neted.
Acoperim bolul și lăsăm aluatul la odihnit pentru 30 de minute.
Ulterior, împărțim aluatul în 6 părți egale din care formăm bile.
Luăm prima bilă și o întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină, în formă rotundă.
Ungem cu unt topit, presărăm un pic de făină deasupra.
Metoda 1 de pliere:
Facem o tăietură așa cum se vede în imaginea de mai jos și rulăm.
Apăsăm o margine pentru a aplatiza și pentru a obține o formă rotundă.
Metoda 2
Întindem o altă bucată de aluat în formă ovală, ungem cu unt și presărăm un pic de făină deasupra.
Tăiem pe lung și suprapunem bucățile. Rulăm, aplatizăm.
Metoda 3
Întindem o bucată de aluat în formă ovală, ungem cu unt, presărăm făină deasupra.
Pliem așa cum se vede în imaginea de mai jos, rulăm și aplatizăm.
Punem turtele într-un vas, le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm deoparte pentru 30 de minute.
Ulterior, le întindem în formă rotundă și le coacem pe o tigaie cu un pic de unt topit, până capătă o culoare frumoasă.
În timp ce le întoarcem de pe o parte pe cealaltă, le ungem cu câte un pic de unt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!