Rețetă pas cu pas, în imagini – Chifle umplute cu piept de pui, sos și mozzarella – Chifle de casă moi și pufoase

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 40 g zahăr tos
  • 6 g sare
  • 5 g drojdie instant
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 240 ml lapte cald

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 130 g piept de pui
  • 15 g ceapă tocată mărunt
  • 1 roșie tăiată cubulețe (120g)
  • 1 lingură usturoi pisat
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură boia iute
  • 1 lingură vin roșu
  • 1 lingură ketchup
  • 1 lingură muștar cu miere

Ingrediente necesare pentru sos:

  • 1 lingură ketchup
  • 1 lingură muștar cu miere
  • 2 linguri maioneză
  • 40 g castraveți murați

Alte ingrediente necesare:

  • 70 g mozzarella
  • 70 g cheddar
  • Unt topit

Mod de preparare:

Pentru aluat, cernem făina într-un bo și facem 3 mici adâncituri în care adăugăm separat drojdia, sarea și zahărul. Amestecăm ușor fiecare ingredient cu câte un pic de făină după care amestecăm totul împreună. Adăugăm laptele cald și amestecăm cu spatula.

După ce aluatul începe să se omogenizeze, îl frământăm cu mâna încorporând și untul. Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și îl frământăm bine timp de 2 minute. Ulterior, îl punem într-un bol curat, acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, până își dublează volumul.

Pentru umplutură, punem într-un bol sosul de soia, boiaua iute, vinul, ketchup-ul, muștarul și amestecăm bine. Încingem un pic de ulei într-o tigaie și călim usturoiul în ea. Adăugăm cubulețele mici de carne și ceapă și călim totul împreună până carnea este gata. Adăugăm și buculețele de roșii și amestecul de condimente. Amestecăm bine și călim totul împreună până lichidul din tigaie se evaporă.

Pentru sos, amestecăm maioneza cu ketchup-ul și muștarul după care adăugăm și castraveții tocați mărunt.

Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru și îl frământăm pentru a elibera aerul. Împărțim aluatul în 9 părți egale din care formăm 9 bile pe care le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la dospit timp de 15 minute,

După 15 minute, frământăm prima bucată de aluat pentru a elimina aerul după care formăm o bilă și o punem într-o tavă de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas și punem bilele în tavă, lăsând un pic de spațiu între ele. Acoperim tava cu folie alimentară și lăsăm bilele la dospit timp de 15-20 de minute.

După dospire, le ungem cu lapte și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 25-30 minute. După coacere, ungem cu unt topit, scoatem chiflele din tavă și le lăsăm să se răcească.

După ce se răcesc, tăiem în două și punem pe partea inferioară: mozzarella rasă, umplutura de pui, amestec de cheddar și mozzarella. Dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 5-6 minute după care ungem partea superioară de chifle cu sos și punem deasupra umpluturii.

Savurați cu poftă! Poftă bună!