Prăjitură cu pișcoturi, piersici și fulgi de cocos – Crema de smântână este bestială și completează perfect rețeta

Nivel de dificultate:
Începători

Timp de pregătire:
30 minute

Ingrediente necesare:
Pentru a tavă de 30×16 cm:

460 g pișcoturi (3 pachețele x 120g pișcoturi)
850 g smântână
200 g fulgi de cocos
940 g piersici în conservă, decojite (2 cutii x 470 g fiecare)
8 linguri zahăr
150 ml lapte
1 plic praf de frișcă

Mod de preparare:

Deschidem conserva de persici și separăm în boluri fructele și sucul (vom avea nevoie și de sucul de la piersici). Tăiem piersicile în bucățele mai mici, după preferințele noastre.

Amestecăm bine smântâna, zahărul și cocosul. Pișcoturile se scufundă în sucul de la piersici pentru câteva secunde, apoi se așază în tavă. Întindem peste primul strat de pișcoturi un strat (nu foarte gros) din amestecul de smântână și cocos, apoi punem și bucățile de piersici (păstrăm câteva pentru a decora prăjitura la final).

Continuăm cu straturile până terminăm toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie cel de smântână.

Lăsăm la frigider aproximativ 3-4 ore. În acest timp, pișcoturile se vor înmuia.

În final, batem și praful de frișcă.

Înainte de a servi, tăiem în felii egale și decorăm cu frișcă și cu bucățile de piersici rămase.

Savurați cu drag! Poftă bună!