- Nivel de dificultate: Mediu
- Timp de pregătire: 60 minute
- Cantitate: Pentru 4 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru ruladă:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 linguriță praf de copt
Pentru decor: 5 linguri dulceață de casă
Pentru cremă:
- 80 g făină
- 100 g zahăr
- 500 ml lapte
- 200 ml frișcă lichidă
- coaja și zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim crema. Amestecăm bine (să nu rămână cocoloașe) făina, zahărul și laptele, apoi fierbem până se îngroașă.
Lăsăm crema să se răcească…
Adăugăm în crema răcită zeama și coaja de lămâie și amestecăm până când devine spumoasă…
Batem și frișca și o adăugăm în cremă. Punem crema la rece.
Batem spumă ouăle și zahărul (cu mixerul, aproximativ 10 minute), apoi adăugăm treptat și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 37 * 32 cm cu hârtie de copt și întindem aluatul.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 20 minute.
Pe un prosop de bucătărie presărăm zahărul pudră și întindem blatul, îndepărtăm hârtia de copt și rulăm, apoi lăsăm să se răcească în prosop.
După ce s-a răcit, scoatem din prosop și ungem cu dulceață și cu trei sferturi (3/4) din cantitatea de cremă. Rulăm.
Ungem rulada cu crema de lămâie rămasă.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post