Rețetă pas cu pas, cu imagini – Fursecuri cu ciocolată albă și nucă de cocos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 175 ml ulei de floarea soarelui
- 400 g făină
- 12 g praf de copt
- 200 g ciocolată albă
Ingrediente necesare pentru amestecul de lapte:
- 150 ml lapte
- 250 g lapte condensat
Pentru decor: nucă de cocos rasă
Mod de preparare:
Toacă ciocolata albă în bucăți mici. Sparge ouăle într-un bol, adaugă zahărul alb tos și zahărul vanilat, amestecă bine.
Adaugă uleiul de floarea soarelui și amestecă timp de 30 de secunde. Adaugă făina și praful de copt, amestecă și frământă până se combină. Adaugă ciocolata albă tocată și amestecă din nou bine.
Ia o porție de aluat (12 grame per fursec) și modelează-l într-o biluță. Pune biluțele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Dă tava la cuptorul preîncălzit la 200℃ și coace-le timp de 10-12 minute. După coacere, lasă fursecurile să se răcească.
Pune laptele și laptele condensat într-un bol și amestecă până la omogenizare. Înmoaie fursecurile în amestecul de lapte. Pune 2 fursecuri unul peste altul astfel încât să capete o formă frumos rotundă și dă-le prin nucă de cocos rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!