Ingrediente necesare:

Ingrediente necesare pentru bezea:

4 albușuri de ou, mari
40 g zahăr pudră
180 g zahăr
20 g amidon de porumb
Un praf de sare
1 g sare de lămâie sau 1 linguriță zeamă de lămâie

Ingrediente necesare pentru crema de brânză:

30 g zahăr pudră
200 g cremă de brânză
130 ml smântână pentru frișcă cu 33/35% grăsime
+ 200 g vișine fără sâmburi

Deasupra: 50 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Începem cu bezeaua: amestecăm sarea de lămâie cu zahărul.

Separat, amestecăm zahărul pudră cu amidonul.

Punem albușurile într-un bol cu puțină sare și batem cu mixerul până obținem o textură pufoasă, după care adăugăm treptat zahărul amestecat cu sarea de lămâie și batem continuu până se dizolvă de tot zahărul și bezeaua devine stabilă și densă.

După aceea, cernem și amestecul de zahăr pudră și amestecăm până la omogenizare, cu mixerul dat la viteza minimă.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, întindem uniform bezeaua peste hârtia de copt, la o grosime de 1,5 cm, aproximativ.

Presărăm cu fulgi de migdale și băgăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute, la 150 de grade Celsius.

Când blatul de bezea este crocantă, îl scoatem din cuptor, îl acoperim cu o altă foaie de copt și îl întoarcem.

Scoatem hârtia pe care s-a copt și lăsăm să se răcească complet.

Între timp, curățăm și spălăm vișinele, le scurgem de apă și le ștergem cu un prosop curat de bucătărie.

Crema: scoatem crema de brânză și smântâna din frigider, punem într-un bol, cernem și zahărul pudră și batem cu mixerul la viteză mică, pentru început.

Treptat, mărim viteza și batem până obținem o cremă pufoasă și omogenă.

Punem deoparte 2 linguri de cremă, într-un poș.

Întindem restul cremei peste blatul de bezea, așezăm și vișinele și rulăm cu grijă.

Învelim rulada în hârtie de copt și punem la frigider pentru 2 ore.

După cele 2 ore, îndepărtăm hârtia de copt și decorăm rulada cu crema din poș și vișine.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!