Cornulețe de casă, cu unt și lapte – Nu am mâncat niciodată cornuri mai fragede și mai moi…

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 100 g zahăr
  • 20 g drojdie
  • 100 ml apă
  • 120 ml lapte
  • 40 g unt
  • 10 g sare

Mod de preparare:

Frământăm pentru câteva minute toate ingredientele, mai puțin sarea, în mașina de frământat… Adăugăm apoi și sarea… Mai frământăm 10 minute, apoi lăsăm aluatul la dospit aproximativ 40 minute… Dacă nu aveți mașină de frământat, va trebui să pregătiți și să frământați aluatul prin metoda clasică, obișnuită…

Întindem într-o formă rotundă, apoi tăiem în 8 triunghiuri. Întindem subțire fiecare triunghi astfel încât să își păstreze forma, apoi rulăm strâns…

Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm deoparte pentru 20 minute. Preîncălzim cuptorul la 175-180 grade Celsius. Ungem cu lapte călduț și coacem timp de 15-20 minute…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!