Ingrediente necesare pentru blatul de cacao:

  • 6 linguri făină de grâu
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 lingurițe praf de copt

Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:

  • 4 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 300 g nucă de cocos

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 250 g unt
  • 375 ml lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • Jumătate cană zahăr pudră
  • 50 ml vodka
  • 125 ml lichior

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 4 linguri pudră de cacao
  • 150 g unt
  • 4 linguri și jumătate apă
  • 4 linguri și jumătate zahăr pudră

Alte ingrediente necesare:

  • Gem de căpșuni – opțional
  • Fulgi de ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Pentru a măsura ingredientele, folosim o cană de 250 ml. Începem cu blatul cu cacao și separăm albușurile de gălbenușuri. Într-un bol, mixăm albușurile spumă, adăugând treptat și zahărul, până obținem o bezea tare și lucioasă. Separat, mixăm și gălbenușurile după care le încorporăm în bezea. Cu o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și praful de copt.

Turnăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 28*40 cm tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 25 de minute, la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. După ce blatul se răcește, îl tăiem în două.

Pentru blatul cu cocos, mixăm albușurile împreună cu zahărul, după care adăugăm și nuca de cocos pe care o încorporăm cu o spatulă de silicon.

Coacem blatul în aceeași tavă, timp de 30 de minute sau până devine ușor auriu, la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius.

Pentru cremă, turnăm laptele într-o cratiță potrivită, adăugăm și praful de budincă, lichiorul și vodka. Amestecăm bine și fierbem până se îngroașă, după care o luăm de pe foc.

Notă: în loc de lichior și vodka, putem pune lapte.

Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul. Când crema ajunge la temperatura camerei, o amestecăm cu spuma de unt și zahăr, treptat, până obținem o cremă omogenă.

Pentru glazură, punem într-o cratiță untul împreună cu zahărul și cu apa. Pe foc mic, amestecăm până la omogenizare după care luăm de pe foc și încorporăm și pudra de cacao.

Asamblare:

Peste prima foaia cu cacao întindem uniform jumătate din cantitatea de cremă.

Peste cremă așezăm blatul cu cocos și întindem crema rămasă.

Așezăm și a doua foaia cu cacao peste care putem întinde un strat subțire de gem de căpșuni, dacă dorim.

Ultimul strat va fi glazura, peste care presărăm fulgii de ciocolată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!