I se spune chec „la tavă” fiindcă, de obicei, pentru chec folosim o formă și nu o tavă întinsă. Acest chec poate fi făcut chiar și în tava de la aragaz dacă dublați cantitatea de ingrediente…
Ingrediente necesare:
- 12 linguri făină
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte
- 16 linguri zahăr
- 8 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 esență de rom
- 1 esență de lămâie
- Zahăr pudră
- 100 g nuci tocate mărunt – opțional
Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm spumă albușurile după care adăugăm treptat și zahărul mixăm până obținem o spumă tare și până zahărul se dizolvă complet. Cu o spatulă, încorporăm gălbenușurile, după care și laptele și uleiul.
La final, încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt.
Împărțim aluatul astfel obținut în două, și amestecăm o parte cu pudra de cacao dizolvată în 2 linguri de lapte și amestecată cu esența de rom.
În cealaltă parte adăugăm esența de lămâie.
Tapetăm o tavă de 22*32 cm cu hârtie de copt și turnăm în ea compoziția albă, peste care turnăm și cea cu cacao. Opțional, putem presăra și bucățele de nuci rumenite.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem checul timp de 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
După ce se mai răcește un pic, îl pudrăm cu zahăr pudră.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!