Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Spanakopita cu brânză feta și spanac – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 ou
- 125 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 linguri apă
- 1 linguriță sare
- Brânză feta și spanac
- Sare și piper după gust
- 3 role de aluat filo
- Semințe de mac
- 1 gălbenuș de ou
Mod de preparare:
Amestecați oul, laptele, uleiul, apa și sarea într-un bol.
Întindeți o foaie de aluat filo și turnați puțin din amestec, distribuindu-l uniform pe întreaga foaie. Repetați de două ori, obținând un total de 3 straturi.
Amestecați brânza feta cu spanacul gătit și turnați peste aluatul filo. Rulați de la un capăt la altul pentru a obține un rulou.
Tăiați în triunghiuri și așezați pe o tavă de copt. Ungeți fiecare triunghi cu gălbenuș de ou. Presărați cu semințe de mac și coaceți la 180ºC (356°F) timp de 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!