Rețetă pas cu pas, cu imagini – Lipii de casă din cartofi dulci – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 cartof dulce
- 150 ml lapte
- 45 ml ulei de floarea soarelui
- 400 g făină
- 6 g sare
- 7 g drojdie instant
- 5 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Curățați și tăiați cartoful dulce. Fierbeți cartoful dulce într-o cratiță mică cu multă apă timp de aproximativ 15-20 de minute, după care scurgeți apa.
Puneți cartoful dulce și laptele într-un blender și mixați până obțineți o compoziție netedă.
Puneți amestecul de cartofi dulci într-un bol adânc. Adăugați sare și ulei și amestecați. Adăugați făina și drojdia. Frământați toate ingredientele împreună până se combină, timp de aproximativ 10-12 minute.
Adăugați cele 5 ml suplimentare de ulei de floarea soarelui la aluat. Frământați-l încă un minut. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească timp de o oră sau până când își dublează dimensiunea.
Împărțiți aluatul în 9 porții. Puneți bila de aluat pe o suprafață de lucru înfăinată și întindeți-o într-un cerc de 22 pe 22 cm.
Ungeți bine tigaia cu ulei de floarea soarelui (folosiți o tigaie cu fundul gros). Prăjiți lipiile pe ambele părți până sunt gata.
Savurați cu poftă! Poftă bună!