Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Melcișori moi și delicioși, cu vanilie și stafide – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 10 g drojdie
- 50 g zahăr granulat
- 16 g zahăr vanilat
- 5 g sare
- 1 ou
- 90 ml ulei de floarea soarelui
- 260 ml lapte
- 15 ml ulei de floarea soarelui
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 plic Crem Ole de vanilie
- 400 ml lapte
- 150 g stafide
- 120 g gem de caise
Mod de preparare:
Spală stafidele și lasă-le în apă caldă timp de aproximativ 20-30 de minute. Scurge apa și usucă-le bine.
Pune făina într-un bol adânc și adaugă drojdia, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Fă o gaură în centru și adaugă oul bătut, uleiul de floarea soarelui și laptele.
Frământă totul timp de aproximativ 10-15 minute. Pune cele 15 ml suplimentare de ulei de floarea soarelui într-un bol și adaugă aluatul. Frământă din nou (scurt), acoperă și lasă să crească într-un loc cald timp de o oră sau până se dublează în dimensiune.
Pune praful pentru cremă într-un bol, adaugă laptele rece și mixează timp de aproximativ 3 minute.
Acoperă crema și pune-o în frigider pentru a se întări.
Întinde aluatul într-un pătrat de 45 x 55 cm. Întinde crema peste aluat și presară câteva stafide deasupra.
Rulează aluatul și taie în 15 bucăți.
Pune melcișorii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să crească din nou timp de jumătate de oră sau până se dublează în dimensiune.
Pune chiflele în cuptorul preîncălzit la 200 ℃ timp de aproximativ 10-15 minute. Acoperă imediat melcișorii cu un prosop timp de 2 minute după ce ies din cuptor. Încălzește ușor gemul de caise și întinde-l pe melcișori.
Savurați cu poftă! Poftă bună!