Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Prăjitură la tavă cu fructe – Prăjitură de casă moale și aromată – Prăjitură pufoasă cu fructe
Ingrediente necesare pentru o tavă de 24*24 cm:
- 320 g făină
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 160 g ulei
- 150 g zahăr
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 5 ouă
- 15 g pudră de cacao
- 2 linguri apă caldă – dacă aluatul este prea dens
- 300 g fructe proaspete sau congelate
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt și cernem totul într-un bol. Împărțim în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao cernută.
Separat, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat timp de 5-7 minute, până obținem o compoziție spumoasă. Treptat turnăm și uleiul, mixând până la omogenizare. Împărțim compoziția în două: o parte o turnăm peste amestecul de făină iar cealaltă parte o turnăm peste amestecul de făină și cacao. Mixăm cele două compoziții iar dacă aluatul cu cacao este prea dens, adăugăm un pic de apă caldă.
Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm alternativ cele două tipuri de aluat în ea.
Punem fructele deasupra aluatului, împingându-le ușor în aluat. Dacă folosim fructe uscate, le pudrăm ușor cu făină înainte de a le transfera în tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem prăjitura timp de 35-40 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!