Ingrediente:
🍆 2 vinete
🧂 1 lingură sare
🍅 3 roșii
🧂 sare și piper după gust
🌿 ierburi italiene (oregano, busuioc uscat)
🫒 ulei de măsline
🌱 140 g spanac
🧀 4 linguri ricotta
🧄 1 cățel de usturoi
🧀 200 g mozzarella
🍅 sos marinara (după gust)
🧀 parmezan ras
Mod de preparare:
Tăiem vinetele felii, presărăm o lingură de sare și le lăsăm 10 minute să elimine lichidul amar.
Între timp, tăiem roșiile felii și le asezonăm cu sare, piper, ierburi italiene și puțin ulei de măsline.
Punem vinetele pe o tavă, stropim cu ulei de măsline, condimentăm și coacem la 200°C pentru 20 de minute.
Tocăm spanacul și amestecăm cu ricotta, usturoiul ras, ierburi italiene și sare.
Într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, așezăm feliile de vinete pe margine, astfel încât să atârne pe exterior (ca în imagine).
Umplem centrul cu crema de ricotta și spanac.
Deasupra punem felii de roșii și bucăți de mozzarella.
Acoperim cu feliile de vinete rămase pe exterior, formând un „capac”.
Turnăm sos marinara peste stratul de vinete, stropim cu ulei și presărăm puțin parmezan ras. (putem repeta straturile)
Coacem la 200°C timp de 30 de minute, până se rumenește frumos.
Lăsăm 5 minute să se așeze aromele și servim cald.
Savurați cu poftă! Poftă bună!