Cu această garnitură, veți uita complet de piure-ul de cartofi – Se mănâncă imediat

Cu această garnitură, veți uita complet de piure-ul de cartofi – Se mănâncă imediat – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1/2 legătură verdeață
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm cartofii pe urmă îi înțepăm cu ajutorul unei scobitori.

2. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm verdeața tăiată mărunt, usturoiul zdrobit, sarea, piperul și amestecăm foarte bine.

3. Amestecăm cartofii cu marinada obținută pe urmă îi așezăm într-o pungă de copt.

4. Coacem cartofii la temperatura de 200 de grade, timp de 40 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

Încearcă și… Cartofi în tavă cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi – Spectaculos de simplu și bun

Cartofi în tavă cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi – Spectaculos de simplu și bun

Ingrediente:

  • 700 grame de cartofi
  • 4 linguri de unt
  • 1 linguriță de cimbru
  • sare după gust
  • piper negru (măcinat) după gust
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 căței de usturoi

Mod de preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius.

2. Se amestecă untul topit cu sare, piper, și cimbru.

3. Tăiați cartofii în felii groase de 2-3 cm. Treceți feliile de cartofi prin amestecul de unt și condimente. Puneți-le apoi într-o tavă adâncă, într-un singur strat. Dați la cuptor și coaceți timp de 15 minute pe o parte.

4. Scoateți tava din cuptor. Întoarceți cartofii. Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie. Adăugați usturoiul tocat. Coaceți în cuptor timp de încă 15 minute.

Puteți decora cu pătrunjel.

Poftă bună!