Ingrediente necesare:

500 g champignon
50 ml apă
50 ml ulei de măsline
50 ml oțet de mere
2 lingurițe zahăr, sare
3 frunze dafin
8 căței usturoi
2 lingurițe piper boabe

Mod de preparare:

Curățăm ciupercile de pieliță, le spălăm, apoi le tăiem pe cele mari în sferturi.

Pisăm și usturoiul…

Într-un bol, turnăm oțetul, uleiul, apa și amestecăm un pic, apoi adăugăm zahărul, sarea, piperul, frunzele de dafin și usturoiul pisat și mai amestecăm o dată foarte bine.

Pregătim o cratiță încăpătoare, punem ciupercile în ea, turnăm marinada, apoi punem cratița pe foc mediu și fierbem 5 minute ( din momentul clocotirii ). Nu uitați să amestecați periodic!

Lăsăm ciupercile să se răcească un pic, apoi le transferăm în borcane sterilizate, turnăm și marinada și închidem borcanele ermetic, cu capace sterilizate.

Putem păstra borcanele cu ciuperci marinate la frigider, până la două săptămâni.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!