Plăcintă gustoasă, cu umplutură de carne tocată, ciuperci și cașcaval

Ingrediente necesare:

2 cepe
3 ouă
350 g ciuperci
150 g cașcaval ras
750 g carne tocată
câteva fire de mărar
Ulei, sare și piper
2 foi de plăcintă
3 linguri smântână
2 gălbenușuri de ou, pentru uns

Mod de preparare:

Curățăm, tocăm mărunt și călim ceapa în puțin ulei.

Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm și ciupercile curățate și tocate mărunt și continuăm să călim încă 2 minute.

Adăugăm apoi și carnea tocată, mărarul spălat și tocat mărunt, sarea piperul, turnăm 100 ml de apă și amestecăm bine.

Gătim la foc mic timp de 15-20 de minute, până carnea își schimbă culoarea, apoi adăugăm și cașcavalul, amestecăm bine și luăm de pe foc.

Lăsăm compoziția să se răcească un pic, apoi adăugăm ouăle bătute și amestecăm până la omogenizare.

Întindem o foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, și o înțepăm din loc în loc.

Peste foaia de plăcintă întindem în strat uniform umplutura de carne, apoi acoperim umplutura cu cealaltă foaie de plăcintă. Înțepăm cu o furculiță din loc în loc, apoi întindem amestecul de smântână și gălbenuș peste foaie.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem plăcinta timp de 35-40 minute, depinde de cuptor.

Când plăcinta se desprinde de marginile tăvii și când este rumenă, o scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească în tavă.

După ce s-a răcit un pic, putem tăia și servi.

Să o savurați cu poftă!

Sursă: coolinarika.com