Piure de cartofi cu piept de pui și cașcaval, la cuptor
Ingrediente necesare:
- 250 g piept de pui
- 1 kg cartofi albi
- 200 g cașcaval felii
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ardei gras
- 4 roșii
- 2 cepe
- 3 căței usturoi
- 80 g unt
- un praf de sare
- un praf de piper
- 2-3 căni lapte
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Spălăm bine pieptul de pui, apoi o tăiem în cubulețe. Tocăm mărunt ardeiul și ceapa, apoi le călim în ulei încins. Când legumele s-au înmuiat, adăugăm în tigaie cubulețele de piept de pui, condimentăm cu sare și piper, amestecăm și continuăm să călim pentru încă 5 minute, amestecând continuu.
După cele 5 minute, adăugăm și roșiile spălate și tocate mărunt și usturoiul pisat, apoi acoperim tigaia cu capac și continuăm să gătim, amestecând din când în când. După 10 minute, punem pătrunjelul spălat și tocat mărunt, amestecăm bine, punem înapoi capacul și oprim focul.
Curățăm, spălăm apoi tăiem în cubulețe cartofii. Îi fierbem în apă cu sare, apoi îi scurgem de apă și îi transferăm într-un bol mediu. Punem peste cartofi cubulețele de unt și laptele și zdrobim cartofii, apoi batem piureul cu telul, punem sare și continuăm să batem pentru încă 2 minute.
Pregătim 6 boluri ceramice. Punem în fiecare bol câte 3 linguri de piure, apoi punem și din amestecul de piept de pui și acoperim cu un strat uniform de piure.
Punem deasupra felii de cașcaval. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem bolurile în cuptor pentru 30-35 de minute, până cașcavalul se rumenește frumos. Scoatem boluri din cuptor și servim…
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post