Un aperitiv ușor de preparat și delicios.
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 1 ceapă
- Sare, piper
- Ulei
Mod de preparare:
Începem prin a curăța cartofii de coajă. Îi spălăm bine cu apă rece după care îi tăiem în cubulețe. Punem cartofii la fiert în apă cu sare.
Într-o tigaie, prăjim ceapa tocată mărunt. Când cartofii sunt gata, îi strecurăm și-i transferăm într-un vas mai mare. Adăugăm și ceapa, ouăle bătute și condimentele și amestecăm foarte bine.
Într-o tigaie cu ulei încins prăjim amestecul timp de 10 minute, sub capac și la foc mic.
Mișcăm tigaia ocazional ca să nu se lipească. După cele 10 minute, întoarcem tortilla cu ajutorul unui capac sau unei farfurii mari. Prăjim în continuare pentru încă 10 minute, după care scoate pe un platou.
Serviți tortilla caldă sau rece, alături de sosul preferat și/sau de o salată.
Poftă bună!