Se prepară foarte rapid și se păstrează proaspete mult timp – Cele mai moi rulouri cu mere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru aluat:
- 700 g făină
- 400 g unt
- 400 g smântână
- 4 lingurițe zahăr vanilat
- 2 lingurițe praf de copt
Ingrediente pentru umplutură:
- 10 mere
- 300 g zahăr
- 4 linguri suc de lămâie
- coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, adăugăm într-un bol smântâna, untul și zahărul vanilat. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer.
2. Amestecăm jumătate din cantitatea de făină, cu praful de copt, pe urmă o adăugăm în amestecul de smântână.
3. Frământăm până obținem un aluat moale și omogen. Treptat, adăugăm făina rămasă și frământăm până la incorporarea intregii cantități de făină.
4. Pentru umplutură, curățăm merele de coajă, pe urmă le dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm sucul de lămâie și zahărul și amestecăm bine.
5. Întinem aluatul pregăti anterior, într-o foaie subțire. Adăugăm umplutura de mere și formăm rualda. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem rulouri de 4-5 cm.
6. Ungem rulourile cu un ou bătut, pe urmă le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 25 de minute.
Să le savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post