Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură turnată cu caise (cu apă minerală) – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 350 g zahăr
- 6 ouă
- 170 ml ulei
- 100 ml apă minerală
- 2 fiole de esență de vanilie
- 1/4 fiolă esență migdale
- 500 g caise coapte, dar ferme
- 7 g praf de copt
Mod de preparare:
Tăiem caisele în bucăți mai mici ca pentru salată și le lăsăm la scurs.
Într-un bol adăugăm ouăle și zahărul. Mixăm până devine spumă și se topește zahărul. Adăugăm uleiul, apa și esențele și amestecăm cu un tel.
Cernem făina și praful de copt și amestecăm cu telul. Turnăm și nivelăm compoziția în tavă și adăugăm caisele deasupra.
Lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 45 minute, până trece testul cu scobitoarea.
Notițe:
- Folosim o tavă cu dimensiunile 20×30 cm
- Preîncălzim cuptorul la 180°C
Savurați cu poftă! Poftă bună!