Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură de casă cu ciocolată și frișcă – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 6 linguri zahăr vanilinat
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
Ingrediente necesare pentru siropul de rom:
- 100 g zahăr
- 300 ml apă
- 2 lingurițe rom
Ingrediente necesare pentru crema de cacao:
- 250 ml smântână lichidă
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 linguri cacao
Ingrediente necesare pentru glazura de ciocolată:
- 130 ml frișcă lichidă
- 85 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru frișcă:
- 250 ml smântână lichidă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 plic întăritor frișcă
Mod de preparare:
Blat: Într-un bol mare mixăm spumă ouăle, sarea, zahărul și zahărul vanilinat timp de 5 minute. Cernem făina, cacao și praful de copt peste spumă. Amestecăm ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Turnăm și nivelăm compoziția în tavă. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute, sau până trece testul scobitorii. Lăsăm la răcit.
Sirop: Într-o cratiță, la foc mic, adăugăm toate ingredientele și amestecăm până se topește zahărul, lăsăm la fiert 5 minute. Lăsăm la răcit.
Crema de cacao: Într-un bol, adăugăm smântâna lichidă și zahărul. Mixăm până se întărește. Adăugăm cacao și mixăm până la omogenizare.
Glazura: Peste ciocolată adăugăm smântâna lichidă fierbinte și omogenizăm, lăsăm la răcit.
Frișca: Într-un bol, adăugăm toate ingredientele și mixăm până se întărește.
Asamblare: Tăiem blatul rece în 2-3 foi, pe orizontală și însiropăm primul blat. Adăugăm și nivelăm toată crema de cacao. Așezăm al doilea blat deasupra și îl însiropăm. Întindem glazura peste blat și frișca peste glazură. Lăsăm la frigider 7-8 ore sau cel mai bine, peste noapte.
Notițe
- Folosim o tavă de 20×30 cm
- Preîncălzim cuptorul la 180°C
Savurați cu poftă! Poftă bună!