Ingrediente
Cremă:
- 250 g mascarpone
- 24 g întăritor pentru frișcă (Dr. Oetker)
- 8 g zahăr vanilat (1 plic)
- 50 grame zahăr
- 750 ml frișcă lichidă
Amestec de biscuiți:
- 240 g biscuiți cu cocos
- 35 g nucă de cocos (fulgi de cocos)
- 350 g cremă (vezi pasul 1)
Umplutură:
- 250 g cremă
- 150 g Raffaello
Glazură:
- 30 ml frișcă lichidă
- 60 g ciocolată albă
Decor:
- Nucă de cocos (fulgi de cocos)
- Raffaello
- Căpșuni
Mod de preparare:
Pune brânza mascarpone împreună cu întăritorul pentru frișcă, zahărul vanilat și zahărul într-un bol adânc. Amestecă timp de 30 de secunde. Adaugă treptat frișca lichidă și mixează până când se întărește. Pune deoparte 350 grame din cremă – o vei folosi pentru amestecul de biscuiți.
Spargi biscuiții cu cocos în bucăți (dar nu prea mari!) și pune-i într-un bol. Adaugă fulgii de cocos și cele 350 grame de cremă pusă deoparte anterior. Amestecă bine până când se combină.
Acoperă o tavă de copt cu folie alimentară și pune amestecul cu biscuiți pe ea. Întinde-l uniform și folosește o foaie de hârtie de copt pentru a presa bine amestecul de biscuiți. Pune amestecul de biscuiți, acoperit, în frigider, astfel încât să-l poți rula ușor mai târziu.
Taie Raffaello-urile în bucăți.
Scoate amestecul de biscuiți din frigider și întinde 250 grame din cremă peste acesta (păstrează restul de cremă pentru decor). Presară peste bucățile de Raffaello tăiate.
Rulează amestecul de biscuiți pe lungime, asigurându-te că este strâns. Înfășoară-l ferm în folie alimentară și lasă rulada să se întărească în frigider.
Întinde puțină frișcă peste ruladă, uniform.
Încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere. Adaugă bucățile de ciocolată albă. Lasă să stea timp de 1 minut, apoi amestecă până se formează o compoziție omogenă. Pune ganache-ul de ciocolată albă într-un poș și lasă-l să se răcească.
Ornează rulada cu ganache-ul de ciocolată albă, mergând până în jurul marginilor pentru a crea un efect de picurare. Umple partea interioară a ruladei cu ganache. Pune rulada Raffaello în frigider pentru 30 de minute.
Pune restul de frișcă într-un poș. Ornează rulada Raffaello ca în imagine. Presară puțin cocos și decorează cu jumătăți de Raffaello și căpșuni.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!