Rețetă de clătite fine și dantelate – Clătite pufoase și aerate, din aluat cu drojdie
Ingrediente necesare:
- 3 și 1/ 4 cană lapte
- 10 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 500 g făină
- 2 linguri zahăr tos
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Amestecăm 1 /4 cană lapte cald cu drojdia, un praf de sare și o linguriță de zahăr. Lăsăm deoparte timp de 15 minute la loc cald, până face bule pe suprafață.
Într-un bol mare, amestecăm toate ingredientele necesare, în afară de ulei, până la omogenizare. La final încorporăm și uleiul. Acoperim bolul și lăsăm aluatul la dospit până crește de 4x în volum.
Prăjim clătitele într-o tigaie cu un pic de ulei încins. Le umplem cu umplutura preferată ( brânză, gem, frișcă, pudră de cacao, ciocolată etc. )
Savurați cu poftă! Poftă bună!