Nu am mai mâncat de multă vreme așa gogoșele bune – Gogoși pufoase cu lapte și miere – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 280 ml lapte cald
- 3 lingurițe drojdie uscată
- 3 gălbenușuri de ouă
- 550 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 3 linguri miere
- 3 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, turnăm laptele într-un bol. Adăugăm gălbenușurile de ouă și drojdia uscată. Amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Acoperim bolul și îl lăsăm 20 de minute.
2. Treptat, adăugăm făina cernută, praful de copt, mierea și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Adăugăm untul la temperatura camerei și sarea. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Acest proces durează câteva minute. Untul sau margarina se adaugă anume la sfârșit, pentru ca gogoșile să iasă pufoase.
4. Împărțim aluatul în bucățele mici de 45 de grame. Formăm biluțe pe care le lăsăm la crescu 45 de minute. În acest timp volumul lor trebuie să crească de minim 2 ori.
5. Facem câte o gaură în fiecare bucățică de aluat, pe urmă le lăsăm 10 minute.
6. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim gogoșile. Coacem, la foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos.
7. Puteți să presărați gogoșile cu zahăr pudră sau să le stropiți cu ciocolată topită, lapte condensat sau dulceață (după preferințele dumneavoastră).
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post