Ingrediente necesare:
- 1 kg mere
- 1 kg ardei kapia
- 2 kg roșii
- 500 g morcovi
- 200 g ardei iuți
- 200 ml ulei
- 100 ml oțet
- 150 g zahăr
- 200 g usturoi
- Sare (după gust)
Mod de preparare:
- Spălăm legumele după care curățăm ardeii de semințe. Tăiem roșiile bucăți și le dăm prin robot ca să obținem o pastă.
- Punem pasta de roșii pe foc mic.
- Curățăm merele și morcovii și dăm prin răzătoare, punem în pasta de roșii. Amestecăm și fierbem 30 de minute.
- Curățăm ardeii iuți de semințe, curățăm și usturoiul și mărunțim la robot.
- După 30 de minute de fiert, adăugăm în sos și usturoiul, ardeii iuți, oțetul, zahărul, uleiul și sarea. Amestecăm bine și mai fierbem pentru încă 30 de minute.
- Între timp, spălăm foarte bine borcanele și le punem la sterilizat, la cuptor, pentru 15 minute, la foc mic.
- Transferăm sosul în borcanele sterilizate și le închidem cu capace sterilizate. Dăm borcanele la cuptor, la foc mic, pentru 15 minute. Oprim cuptorul și le mai lăsăm înăuntru până se răcesc complet.
Notă: dacă doriți un sos mai fin și mai cremos, pasați-l cu blenderul vertical la final. Va căpăta o culoare portocalie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!