kiloRețete
marți, mai 20, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Ingrediente necesare:

  • 1 kg mere
  • 1 kg ardei kapia
  • 2 kg roșii
  • 500 g morcovi
  • 200 g ardei iuți
  • 200 ml ulei
  • 100 ml oțet
  • 150 g zahăr
  • 200 g usturoi
  • Sare (după gust)

Mod de preparare:

  1. Spălăm legumele după care curățăm ardeii de semințe. Tăiem roșiile bucăți și le dăm prin robot ca să obținem o pastă.
  2. Punem pasta de roșii pe foc mic.
  3. Curățăm merele și morcovii și dăm prin răzătoare, punem în pasta de roșii. Amestecăm și fierbem 30 de minute.
  4. Curățăm ardeii iuți de semințe, curățăm și usturoiul și mărunțim la robot.
  5. După 30 de minute de fiert, adăugăm în sos și usturoiul, ardeii iuți, oțetul, zahărul, uleiul și sarea. Amestecăm bine și mai fierbem pentru încă 30 de minute.
  6. Între timp, spălăm foarte bine borcanele și le punem la sterilizat, la cuptor, pentru 15 minute, la foc mic.
  7. Transferăm sosul în borcanele sterilizate și le închidem cu capace sterilizate. Dăm borcanele la cuptor, la foc mic, pentru 15 minute. Oprim cuptorul și le mai lăsăm înăuntru până se răcesc complet.

Notă: dacă doriți un sos mai fin și mai cremos, pasați-l cu blenderul vertical la final. Va căpăta o culoare portocalie.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Pastă de ardei iuți și usturoi - Rețetă de Adjika - Sos picant și aromat, merită încercat - Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Cea mai ușoară și mai aerată rețetă pentru Eclere Profiterol
Fără categorie

Cea mai ușoară și mai aerată rețetă pentru Eclere Profiterol

6 rețete de marinadă pentru friptura de pui – 6 rețete pe care le folosesc și bucătarii cu experiență
Rețete

6 rețete de marinadă pentru friptura de pui – 6 rețete pe care le folosesc și bucătarii cu experiență

Fursecuri cu gem de prune și nucă măcinată – Prăjiturele de casă fragede și delicioase
Fără categorie

Fursecuri cu gem de prune și nucă măcinată – Prăjiturele de casă fragede și delicioase

Gustărică gata în 5 minute – Aveți nevoie de 1 cartof, 1 morcov, 1 ou, pâine, sare, piper și ulei
Fără categorie

Gustărică gata în 5 minute – Aveți nevoie de 1 cartof, 1 morcov, 1 ou, pâine, sare, piper și ulei

Salată grecească – Salată de roșii cu ceapă, brânză feta și castraveți – Rețetă scrisă și Video
Fără categorie

Salată grecească – Salată de roșii cu ceapă, brânză feta și castraveți – Rețetă scrisă și Video

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată albă și mascarpone – Nici nu vă putem descrie gustul
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură cu blat de cacao și cremă de ciocolată albă și mascarpone – Nici nu vă putem descrie gustul

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate