Ingrediente necesare:
- 1 linguriță rasă semințe de coriandru (uscate, zdrobite)
- 12 g sare neiodată
- 15 ml ulei
- 25 ml oțet alb de masă
- 100 g usturoi
- 250 g ardei iuți (cântăriți după curățare)
Notă: putem folosi 250 g ardei iuți pentru un sos iute sau putem folosi un amestec de ardei iuți cu ardei kapia, tot 250 g.
Mod de preparare:
- Spălăm ardeii și îi curățăm de cotoare și semințe, îi tăiem bucăți potrivite (lucrăm cu mănuși).
- Curățăm și usturoiul.
- Punem ardeii (iuți și kapia) în blender. Adăugăm și usturoiul, uleiul, oțetul, sarea și coriandrul și mixăm până obținem o pastă.
- Transferăm pasta astfel obținută în borcane curate și sterilizate, pe care le închidem cu capace curate și sterilizate.
- Dăm borcanele la frigider.
Folosim acest sos minunat și aromat la fripturi, ca sos, pentru legume, sandvișuri, hamburgeri etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!