Cel mai gustos macrou marinat, gata în 30 minute, pe grătar – O bunătate, n-am cuvinte să vă zic – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 3 pești macrou
- 1 lămâie
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriță piper negru
- 1/2 linguriță rozmarin
- 1 linguriță cimbru
- 1/2 linguriță coriandru
- nucșoară
- 3-4 frunze de dafin
Mod de preparare:
1. Tăiem peștii apoi îi eviscerăm, sub jet de apă. Să fiți siguri că îndepărtați partea neagră din interiorul peștelui.
2. Amestecăm sarea cu restul condimentelor. Adăugăm o lingură de ulei și o lingură de suc de lămâie.
3. Frecăm, pe interior și pe exterior, cu amestecul de condimente.
4. Tăiem lămâia rondele și o așezăm în înteriorul peștelui, împreună cu frunzele de dafin.
5. Așezăm peștii într-un vas sau într-o pungă și îi lăsăm la marinat 30 de minute.
6. Înainte de coacere, îndepărtăm feliile de lămâie și frunzele de dafin, din interiorul peștilor. Coacem peștii pe gratar, pe ambele părți, până când sunt gata. Este necesar să-i întoarcem periodic pentru ca peștii să nu se ardă iar carnea să iasă moale și fragedă.
7. Servim peștii alături de legume proaspete, muștar sau mujdei de usturoi.
Poftă bună!