Ardei chilli marinați, la borcan – Rețetă rapidă, ușoară, o garnitură excelentă pentru orice friptură – Pentru această rețetă deosebită, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 4 kg ardei chilli
- 5 l apă
- 100 g usturoi
- 10 frunze de dafin
- 280 g sare
Mod de preparare:
1. Punem ardeii la uscat pentru câteva zile. Pe urmă, îi înțepăm cu o scobitoare în locuri diferite. Îi așezăm într-un vas adânc.
2. Pentru marinadă, tăiem usturoiul felii subțiri și dizolvăm sarea în 5 litri de apă.
3. Într-un borcan, așezăm ingredientele după următoarea ordine. Primul strat va fi unul de ardei. Pe urmă, așezăm un strat de usturoi și acoperim cu câteva frunze de dafin. Procedăm la fel până când umplem borcanul.
4. Turnăm marinada pregătită anterior. Lăsăm borcanul la temperatura camerei până când ardeii devin galbeni. Acest proces durează între 2 și 5 zile.
5. Nu este necesar să sterilizați borcanele, atât timp cât sunt închise ermetic. Este important ca ele să stea într-un loc răcoros…
Să aveți poftă!