Colțunași uriași cu carne tocată – Un aperitiv gustos și sățios – Pentru această rețetă gustoasă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 600 g făină
- 300 ml apă
- 1 gălbenuș
- 300 g carne tocată
- 1 ceapă
- 3 linguri ulei
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Cernem făina într-un bol.
2. Amestecăm gălbenușul cu sare, pe urmă adăugăm apa. Amestecăm bine.
3. Turnăm compoziția de ou în bolul cu făină și frământăm aluatul. Dacă este prea dur, mai adăugăm puțină apă.
4. După ce am obținut un aluat omogen, adăugăm uleiul. Aluatul final va fi unul pufos.
5. Învelim aluatul într-o pungă și îl punem la frigider pentru 30 de minute.
6. Decojim și mărunțim ceapa.
7. Amestecăm carnea tocată cu ceapă. Condimentăm după gust, cu sare și piper…
8. Împărțim aluatul în bucățele egale și le întindem în foi subțiri.
9. Repartizăm compoziția de carne tocată pe jumătate din suprafața fiecărei foi de aluat. Acoperim cu aluatul rămas liber și formăm colțunașii.
10. Lipim marginile și întindem cu grijă. Pentru ca marginile să arate toate la fel, folosiți o farfurie și decupați surplusul de aluat, în funcție de preferințele dumneavoastră…
11. Coacem colțunașii într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos.
12. Așezăm colțunașii pe un prosop de bucătărie, pentru a elimina excesul de ulei. Din cantitatea de ingrediente precizată, am obținut 12 colțunași.
Să aveți poftă!