🔸 Pentru aluat:
🥚 1 ou (opțional, se poate omite)
🍬 20 g zahăr (1 lingură)
🌾 200 g făină pentru pâine (aprox. 10 linguri)
🧁 4 g drojdie instant (1 linguriță)
🧂 2 prafuri de sare
🥛 80 ml lapte cald
🧈 30 g unt nesărat
⏳ Dospire la 30°C timp de 1 oră
🔸 Pentru sosul de usturoi:
🧈 13 g unt nesărat (la temperatura camerei)
🥚 1 lingură ou (opțional)
🍬 1 linguriță zahăr
🥄 1 linguriță maioneză
🌿 0,5 lingură ceapă verde tocată
3 căței de usturoi
🔥 Coacere la 170°C timp de 15 minute (timpul poate varia în funcție de cuptor)
🔸 Pentru topping:
🧀 140 g brânză
Preparare:
Spargem ouăle într-un bol, le batem și punem deoparte 1 lingură.
Adăugăm în bolul mare zahărul, drojdia și omogenizăm.
Adăugăm făina, sarea și amestecăm cu telul, încorporând laptele cald.
Frământăm cu mâna, încorporând și untul. Lăsăm aluatul la dospit timp de 1 oră.
Pentru sosul de usturoi, amestecăm lingura de ou cu untul moale, zahărul și maioneza. La final încorporăm ceapa verde și usturoiul pisat.
Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizăm ușor, păstrând forma rotundă.
Crestăm. ungem cu sos și punem bastonașe de brânză în tăieturile realizate anterior.
Coacem la 170 grade C pentru 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună! 🧄🧀🍞