Rețetă simplă și gustoasă – Ficăței de pui în sos de roșii și vin
Ingrediente necesare:
- 500 g ficăței pui
- 250 ml lapte rece
- 1 cub unt
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 linguri ulei
- 3 căței usturoi
- 200 ml supă de pui
- 100 ml vin roșu
- 100 ml sos de roșii
- 1 legătură pătrunjel proaspăt
- sare, piper și boia, după gust
Mod de preparare:
Curățăm ficățeii de pielițe, îi spălăm bine, apoi tăiem în bucățele.
Punem bucățelele de ficăței într-un bol, turnăm laptele rece peste ei, apoi îi lăsăm deoparte timp de jumătate de oră.
Scurgem bine ficățeii de lapte.
Curățăm și tocăm mărunt ceapa și morcovul, apoi le călim în puțin ulei, până devin moi.
Adăugăm apoi și untul, bucățelele de ficăței și amestecăm un pic.
Acoperim tigaia cu capac și înăbușim până scade lichidul.
Când amestecul din tigaie începe să se rumenească, turnăm supa de pui, sosul de roșii, potrivim de sare și piper, punem și boia după gust. Amestecăm bine și lăsăm să fiarbă până ficățeii devin moi.
Înainte de a lua tigaia de pe foc, turnăm și vinul, adăugăm și usturoiul curățat și pisat și pătrunjelul spălat și tocat mărunt. Amestecăm bine și mai lăsăm tigaia pe foc câteva minute.
În cazul în care dorim să pregătim ficățeii la cuptor, procedăm după cum urmează:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Alegem o tavă metalică în care amestecăm ficățeii cu morcovul și ceapa, cu uleiul și cubulețele de unt, potrivim de sare, piper și boia, după care amestecăm bine și uniformizăm.
Turnăm peste amestec sosul de roșii, supa de pui și băgăm tava la cuptor.
După 25 de minute, scoatem tava, turnăm vinul, adăugăm usturoiul și pătrunjelul, amestecăm și băgăm tava înapoi la cuptor pentru încă 5 minute.
Poftă bună!
Sursă: jamnica.hr/hr/jakuham/japamtim/gulas-od-pilecih-jetrica-s-palentom/
Discussion about this post