Ingrediente necesare pentru o tavă de 34×38 cm
Pentru aluat:
- 600 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 2 pachețele zahăr vanilat
- 1 pachet praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri cacao (fără zahăr)
- 2 linguri amestec condimente pentru turtă dulce
- 750 ml lapte
- 6 linguri gem de caise
- 3 ouă
- 30 ml ulei de floarea soarelui
Pentru decor:
- 300 g gem de caise
- 250 g ciocolată neagră
- 2 linguri ulei
- 3 lingurițe zahăr (pentru a decora prăjitura la final)
Mod de preparare:
Batem cu mixerul ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până se formează o spumă… Amestecăm ingredientele uscate.
Adăugăm uleiul în aluatul cu ouă, apoi adăugăm și laptele. La final, adăugăm treptat și ingredientele uscate.
Punem hârtie de copt în tavă, turnăm amestecul și întindem uniform. Coacem la 190 grade Celsius, timp de 35 minute.
Când e gata blatul, înlăturăm hârtia de copt și întindem gemul de caise peste blatul încă fierbinte, apoi lăsăm să se răcească.
Topim ciocolata cu uleiul în cuptorul cu microunde, amestecăm bine, apoi turnăm peste prăjitură și la final presărăm cu zahăr.
După ce se întărește ciocolata, tăiem în felii mai lungi.
Este o prăjitură simplă și delicioasă, foarte delicioasă. Familia mea este mereu încântată de ea!
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post