Ruladă rapidă din pandișpan din 400 g făină, 250 ml iaurt, 2 ouă, 200 g zahăr, gem și vanilie

Ruladă rapidă din pandișpan – Pentru această rețetă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • 250 ml iaurt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • gem
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, vanilia și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm iaurtul amestecat cu bicarbonatul de sodiu. Treptat, adăugăm făina și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Turnăm uniform aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 8 minute.

5. Scoatem blatul din cuptor și îl tapetăm cu gem.

Formăm rulada iar la final o decorăm cu zahăr pudră.

Încearcă și… Cornulețe fragede cu mac și nuci

Desertul perfect pentru întreaga familie – Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 ml smântână
  • 500 g unt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • nuci
  • zahăr
  • mac

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm 2 pahare de făină și untul la temperatura camerei. Cu ajutorul mâinilor, amestecăm până obținem un aluat fărămicios.

2. Adăugăm sarea, smântâna și amestecăm până la omogenizare. Punem aluatul obținut la frigider pentru 30 de minute.

3. Cu ajutorul unui blender, mărunțim semințele de mac și le amestecăm cu apă și zahăr. Procedăm la fel cu miezul de nucă.

4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, Cu ajutorul unui cuțit, formăm triunghiuri de aceeași dimensiune.

5. Pe fiecare triunghi, aranjăm câte o lingură de umplutură. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă de copt.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!