Ingrediente necesare
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- zeama de la o jumătate de lămâie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri.
Mixăm albușurile cu 3 linguri de zahăr și zeama de lămâie, până se întăresc…
Mixăm gălbenușurile cu 3 linguri de zahăr, esența de vanilie, uleiul, sarea și praful de copt… Mixăm bine, până obținem o compoziție alb-gălbuie, pe care o turnăm peste albușuri…
Folosind o lingură, incorporăm treptat făina, amestecând ușor, de jos în sus…
Adăugăm compoziția obținută în forma pentru tort, tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei.
Punem forma în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 35-45 minute (în funcție de cuptor).
Când este gata, îl scoatem din formă și îl punem pe un grătar, să se răcească…
Să îl folosiți cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul Retete a la Miki