Prăjitură cu dovleac fără unt, fără ouă și fără făină – Chiar și așa, este o adevărată delicatesă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 600 g dovleac
- 2 lămâi
- 500 ml chefir
- 200 g zahăr pentru aluat
- 400 g zahăr pentru sirop
- 520 g griș
- 4 lingurițe praf de copt
- 240 ml apă
Mod de preparare:
1. Pentru început, dăm dovleacul prin răzătoarea mare iar coaja de lămâie, prin răzătoarea mică.
2. Într-un bol, adăugăm dovleacul pregătit anterior. Pe deasupra, adăugăm coaja de lămâie și amestecăm bine. Adăugăm grișul, chefirul, zahărul și praful de copt.
Amestecăm bine până obținem un aluat moale și omogen.
3. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, până se rumenește frumos.
4. Într-un bol separat, pregătim siropul. Amestecăm sucul de lămâie cu apa și zahărul. După ce s-a copt, turnăm siropul obținut peste prăjitură.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post