Nivel de dificultate:
Începători
Timp de pregătire:
40 minute
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 200 g făină
- 150 g margarină (la temperatura camerei)
- 2 gălbenușuri de ou
- 2 linguri cacao (fără zahăr)
- 80 g zahăr pudră
- 50 g amidon
- jumătate de cană praf de copt
- 100 g nuci măcinate
Pentru umplutură: Nutella
Mod de preparare:
Din această cantitate am obținut 21 bucăți.
Amestecăm foarte bine margarina cu zahărul, apoi cu gălbenușurile. Amestecăm făina cu praful de copt, amidonul, cacao și adăugăm la amestecul de zahăr și margarină. Frământăm bine bine…
Modelăm, cu mâinile ușor umede, biluțe de mărimea unei nuci. Le dăm apoi prin nuca măcinată…
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, punem biluțele una lângă cealaltă, apoi cu ajutorul degetului, facem loc pentru umplutura de Nutella.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius și coacem timp de 12 minute (putem face și testul cu scobitoarea).
Se lasă la răcit, apoi se poate umple cu Nutella.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post