Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură răsturnată cu pere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente Bază Tavă:
- 8 pere
- 30 g unt pt. uns tava
- 200 g zahăr + 40 g unt (pt caramel)
Ingrediente Aluat:
- 3 ouă
- un praf sare
- 100 g zahăr
- 3 linguri esență vanilie (30 g)
- 100 g unt topit
- 1 plic praf de copt
- 100 g făină
Mod de preparare:
Curăță perele, taie-le în felii mai măricele și lasă-le deoparte. Unge tava cu unt și lasă deoparte.
Într-o tigaie la foc mediu, topește zahărul amestecând în continuu. Adaugă untul și amestecă până se topește, ia de pe foc și toarnă caramelul în tavă. Așază perele pe toată suprafața tăvii și lasă deoparte.
Pentru aluat, mixează zahărul, sarea și ouăle, până se deschid la culoare și se topește zahărul.
Adaugă vanilia, untul topit și omogenizează. Adaugă praful de copt și făina și mixează până la omogenizare. Toarnă și nivelează aluatul în tavă, peste pere.
Așază încă un strat de pere deasupra aluatului și lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170C între treptele 2 (165C) și 3 (185C), timp de 60 min, sau până trece testul scobitorii.
Lasă la răcit după care decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!