Mâncărică rapidă, la tavă – Caserolă cu ouă, roșii, carne afumată și ceapă
Ingrediente necesare:

  • 8 chifle
  • 200 ml lapte
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 legătură ceapă verde
  • 400 g carne afumată
  • 3 ouă fierte
  • Frunze de spanac după gust – opțional
  • 6 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Tăiem chiflele cubulețe mici și turnăm laptele cald. Așteptăm până cubulețele absorb laptele.

Topim un pic de unt într-o tigaie. Putem adăuga și un pic de ulei.

Prăjim ceapa roșie tocată mărunt în tigaie, după care adăugăm cubulețele de carne. Amestecăm, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.

Scurgem laptele rămas în bol. Amestecăm cubulețele de chiflă cu cubulețele de ouă fierte, cu ceapa verde tocată mărunt și cu spanacul tocat. Mixăm ouăle cu un pic de sare. Adăugăm praful de copt.

Punem toate ingredientele / compozițiile într-un bol mare și amestecăm bine. Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 45 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!