Ingrediente necesare:
- 200 g fasole boabe
- 2 castraveți
- 1 ardei roșu
- 1 legătură mărar
- 1 legătură ceapă verde
- 100 ml ulei
- 1 linguriță oțet
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță muștar
- Piper, după gust
Mod de preparare:
Începem prin a spăla boabele de fasole, apoi le punem la înmuiat într-un vas cu apă peste noapte.
A doua zi, scurgem boabele de fasole de apă, adăugăm apă proaspătă și punem la fiert.
Lăsăm fasolea să fiarbă timp de 15 minute, timp în care punem, separat, la fiert niște apă într-o altă cratiță.
După ce fasolea a fiert în prima apă, o scurgem și o fierbem în cea de-a doua apă, până se înmoaie.
Tocăm ceapa, castraveții și ardeiul, apoi punem toate aceste legume într-un vas încăpător.
Adăugăm și boabele de fasole fierte, mărarul tocat foarte mărunt și amestecăm.
Pentru sos, punem într-un bol 1 linguriță de oțet și una de sare și amestecăm bine. Când sarea s-a dizolvat de tot, adăugăm muștarul, omogenizăm, apoi adăugăm treptat și uleiul în fir subțire, amestecând continuu.
Turnăm sosul astfel obținut peste salată și amestecăm foarte bine.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro